Известие

Collapse
No announcement yet.

за Ограничителя на педала на газта 156 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за Ограничителя на педала на газта 156 JTD

1.9 JTD искам да попитам видях че болта който е под педала на гаста ми е доста разит та какво ще стане ако махна въпросния "ограничител"
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Първоначално публикувано от promiss Покажи съобщение
    1.9 JTD искам да попитам видях че болта който е под педала на гаста ми е доста разит та какво ще стане ако махна въпросния "ограничител"
    Ще счупиш потенциометъра за газта и ще олекнеш с едни 200 лв.
    Тоя болт не е сложен безпричинно - ограничава хода на педала. Правилният начин на регулиране е с диагностична апаратура - настройва се при напълно натиснат педал потенциометъра да отчита 95-100%.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E5%E4%E0%EB%E0

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E5%E4%E0%EB%E0

Ето ти малко четиво
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Сложен си е с някаква определена цел този болт а именно - за да не скъсаш жилото на газта , да не прецакаш механизма на дросела , както и самия потенциометър на газта както казаха колегите. Аз мойта даже съм си я ограничил , че от време на време имам малко изблици ( в кръга на шегата )
        Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
        Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Ще счупиш потенциометъра за газта и ще олекнеш с едни 200 лв.
          Тоя болт не е сложен безпричинно - ограничава хода на педала. Правилният начин на регулиране е с диагностична апаратура - настройва се при напълно натиснат педал потенциометъра да отчита 95-100%.
          Ще си позволя да бъда пунктоален, но точната му цена е 1218,51 лв с ДДС!!! Така че - експеримента си е доста скъп.

Comment

от година и половина карам без този болт. без него газта работи на 100%. с него беше на 75% до колкото си спомням. махай го. колата тръгва повече, особено в високите предавки.всъщност това ми беше един от тунингите който не ми струваше нищо и оказа доста влиание. колко коня ти е жетедето? мойта е 105 коня и няма дросел. ако ти е от по новите жетедета вече незнам там. гарантирам за 105 коньовата че проблеми няма , а разлика има.
            Last edited by gjulizar83; d.m.y г., 23:33.
            1.9JTD 105+

Comment

м 105 коня е ..не е сравнително нова 99-та . този болт имам чуството че е развит докраи и стои на 3-4 см .. на магистрала повече от 180 не може а газта е опряла вече доло и това ме дразни . като тръгна от 4-та да изпреварвам и по едно време сякаш умира за да продалжа с ускорението трябва да мина на 5-та
              Last edited by promiss; d.m.y г., 21:34.
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

105 коня (колко живи е др. тема) на тон и половина ... и не може повече от 180... не сте ли максималисти?

Я беж на диагностика и преглед първо.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  105 коня (колко живи е др. тема) на тон и половина ... и не може повече от 180... не сте ли максималисти?

Не можах да схвана мисалта
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

тон и двеста. аз съм дигал 200 по километраж. ама мойта е с чип. като бях с болта ми трябваше много път за да дигна 195(по километраж) сега това става за около 2 километра. абе не е там силата на наще. примерно 2.4 без чип неможе да ми бафне на сфетофара.
                    1.9JTD 105+

Comment

Ми мойта е също 105 к.с. и си е с болта пък съм и правил 200 и то не на магистрала,а определено можеше и още,ма сработи ограничителя(жената)
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

махай болта и ще ги прайш по бързо. на мен нито една писта не ми стигаше да дигна 200. само 195. ама километража лъже. като гледам от диагностиката май май 10 км лъже някаде
                        1.9JTD 105+

Comment

Ох буквояди... 1250 е празна и гола... а като и сложиш това онова и седнат 2 ма колко е?
                          И болта няма да те спаси от овехтяването, най-много да те вкара в още беля.
                          Първо си докарайте колите до читаво състояние, после мислете за глупости.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ох буквояди... 1250 е празна и гола... а като и сложиш това онова и седнат 2 ма колко е?
                            И болта няма да те спаси от овехтяването, най-много да те вкара в още беля.
                            Първо си докарайте колите до читаво състояние, после мислете за глупости.
                            ти как реши че колата ми е в строшено състояние. и 1280 кг е теглена с човек вътре. болта ме спаси от скъсяването на растоянието с този например http://vbox7.com/play:7a4b14f4
                            1.9JTD 105+

Comment

Писанието ми е до автора на темата... първо да си види колата у ред ли е, да направи каквото е необходимо и тогава ако не стига да мисли за подобрения - дори такива евтинки на пръв поглед.

Comment

Working...
                              X